Loading...

Radovi na sređivanju korita Kubršnice

Kubršnica

Topola-Danas smo sa direktorom preduzeca Vodoprivreda Igorom Vujovićom i predsednikom skupštine Topola, obišli radove na uredjenju korita reke Kubrsnice. Radovi dobro teku i koristi se ovo lepo vreme da se što više uradi.

Jovanović je u razgovoru sa novinarom portala media-ps.rs i vlasnikom novinarske agencije Spale Info Dragoslavom Spasić otvorio dušu i dao nam usmenu izjavu. Videli smo da mu je žao i da je vidno neraspoložen što ulaže mnogo truda i novca da bi zemlja pored Kubršnice bila najplodnija kao i pored svih reka ali nailazi na poteškoće koje moraju da se reše u interesu svih vlasnika zemljišta pored reke. 

Neshvatljivo je da zbog hira gospođe Petrović iz Zagorice ostane ogromna krivina i uz sav trud tu će biti zastoj vode i ponovo plavljenje.

Evo šta nam je rekao Jovanović :

,,Najpre gradjani koji su nakon svakih većih padavina trpeli štete od izlivanja reke, sto puta su sa razlogom tražili da se ovaj problem reši.. kada smo krenuli trajno da ga rešavamo, isti neće da nam daju saglasnost da se tok reke ispravi. 

Prosto neverovatno, ali istinito na dužini od nekih 4 km, 6 tačaka je kriticno jer postoje veliko krivudanje reke, to je ukupno oko 150-200 metara koje treba israviti sto bi smanjilo sadašnju dužinu korita za skoro 1 kilometar ali šta vredi kada uz puno takta rešimo 5 tačaka ali jedna gospodja Petrović iz Zagorice neće da čuje da nam da saglasnost da se deo njene zemlje, a u pitanju je samo par ari, uzme, i ispravi reka.

Pogledajte video našeg novinara Dragoslava Spasića sa lica mesta i izjave u vezi radova na koritu reke…

Drugi je problem je što od naših komšija iz Arandjelovca dolazi gomila otpada koritom reke, naročito plastičnih flaša koje su potpuno zagušile korito.

Na teritoriji opštine Topola svaka kuća na selu ima kantu za otpad i niko više ne baca plastične boce u reku a korito je prepuno.

Više puta smo postavljali pitanje, a to sam radio i u Skupštini Srbije, ko zagadjuje Kubršnicu, jer je ona toliko zagadjena da više jednog živog organizma u njoj nema.

Ja neću stati, planiram da do kraja nedelje dovedem i načelnika republičke komunalne inspekcije da pogleda kakav je ovo problem. Postoje privrednici iz Arandjelovca i koji su mi pretili tužbom kada sam u skupštini Srbije pokrenuo pitanje zagadjenja Kubršnice, ali tek sada, kada se čisti korito, dobija se crna slika propasti ove lepe rečice zbog nečijeg profita i bahatosti.

Do petka otvorićemo radove na uredjenju još bar dva rečna toka u našoj opštini, ali će se oni nešto drugačije raditi, pošto su to manji tokovi, radiće se betonaže korita kao i podzidjivanje obala reka i potoka.

Radićemo na rekama i cele naredne godine,u ovom trenutku imamo potpisanih ugovora za čišćenje reka u vrednosti od nekih 50.000.000 dinara, plus Kubršnica se čisti i u ataru Arandjelovca u dužini od nekih 4 kilometra“, završio je razgovor Jovanović.

Izvor, foto : Dragoslav Spasić, http://media-ps.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *