Loading...

Opština Topola: Maloletnim licima ne prodavati pirotehnička sredstva

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Topola na sednici održanoj 05.12.2018. godine razmatrao je problem prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava za vreme novogodišnjih i božićnih praznika i doneo je preporuku o načinu prodaje i upotrebi pirotehničkih sredstava:

Preporučuje se svim ovlašćenim prodavcima da se prilikom prodaje pirotehničkih sredstava za vreme novogodišnjih i božićnih praznika na teritoriji opštine Topola pridržavaju svih važećih propisa koji regulišu ovu oblast. Posebnu pažnju posvetiti obavezi da se pirotehnička sredstva NIКAКO NE PRODAJU MALOLETNIM LICIMA, uz apel svim građanima naše opštine da pirotehnička sredstva NE КUPUJU КOD ULIČNIH PRODAVACA.

Pirotehnička sredstva nikako ne koristiti u zatvorenom prostoru, kao i na javnim mestima, zbog mogućnosti nastajanja požara i drugih neželjenih posledica jer je to u suprotnosti sa važećim propisima i podleže kaznenim odredbama.

Prilikom eventualnog korišćenja pirotehničkih sredstava na otvorenom prostoru postupati po Uputstvu o načinu korišćenja istih, a prvenstveno voditi računa da se ne ugrožavaju druge osobe i materijalna sredstva i da se ne zagađuje životna sredina.

Posebna preporuka se upućuje obrazovnim ustanovama da kroz radni proces ukažu učenicima na moguće štetne posledice upotrebe pirotehničkih sredstava, kako na javnom mestu, tako i u okviru porodice i na drugim mestima.

Informaciju emitovati do 08. januara 2019. godine.

Opštinska uprava opštine Topola
Služba za informisanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *