Loading...

Ceca danas u Kosovskoj Mitrovici – koncert podrške Srbima s Kosova

Ceca

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović nastupila je danas pred građanima u Kosovskoj Mitrovici, a više stotina ljudi ni kiša nije sprečila da izađu na trg i i pevaju sa njom uglas. Koncert otvorila pesmom “Vazduh koji dišem”!

Foto: Novosti

Koncert u delu grada pod nazivom Ploča obezbeđuju pripadnici KFOR-a, uz prisustvo brojnih predstavnika medija, među kojima su čak i albanske TV ekipe sa juga Kosova. Ceca je koncert otvorila pesmom “Vazduh koji dišem”, praćena aplauzom i ovacijama okupljenih, da bi potom glasno poručila:

 “Danas sam došla da vas podržim srcem, pesmom i, ako zatreba, humanitarnom pomoći!”

Svetlana Ražnatović Ceca na bini je studentske ploče u Kosovskoj Mitrovici. Ona je pre oko dva sata ušla preko prelaza Jarinje, a njen dolazak organizovao je privremeni opštinski organ u okviru akcija Kriznog štaba Srpske liste protiv podizanja carinskih dažbina za srpske proizvode na 100 odsto odlukom kosovske vlade i hapšenja osumnjičenih u umešanost ubistva Olivera Ivanovića od strane Specijalnog tužilaštva Kosova.

„Ja ne bih da vam pričam, ja bih da vam pevam“ – ovim se rečima obratila Mitrovičanima.

Foto: Novosti

Koncert je započeo sa pola sata zakašnjenja. U Kosovskoj Mitrovici je kišovito, a na popularnoj ploči prethodno se okupio manji broj građana sa KiM-a, među njima uglavnom studenti.

U ovim trenucima ipak se unekoliko uvećava publika. U prvim redovima su čelnici Srpske liste, među kojima bivši kosovski gradonačelnici i ministri u kosovskoj vladi, kao i poslanici i poslanice u kosovskom parlamentu i deo publike u prvim redovima, koji nose bele majice sa mapom Kosova i Metohije, obojenom u srpskoj zastavi i likom svog potpredsednika Milana Radoičića sa porukom „Svi smo mi Milan“.

Prethodno je kosovski ministar kulture Kujtim Gaši za prištinske medije rekao da srpska folk zvezda nije poslala zahtev za ulazak na Kosovo, zbog čega joj je, kako on smatra, trebalo zabraniti ulazak. Pojedini kosovski mediji danas su javili i da kosovsko ministarstvo spoljnih poslova nije reagovalo. Dolazak Cece inače izazvao je pažnju kosovskih medija.

Ova pevačica popularna je i među Albancima na Kosovu, Makedoniji i u Albaniji.

U blizini koncerta nije vidljivo veće prisustvo Kosovske policije a primećeno je i jedno vozilo KFOR-a.

Izvor: Svet Pluis, www.kossev.info

Izvor video snimka i fotografije: www.kossev.info

8. decembar 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *