Loading...

Kragujevac neće odustati od odmarališta u Hrvatskoj

Kragujevac

Grad Kragujevac obratiće se uskoro nadležnim organima Hrvatske i pokušati da uđe u postupak mirnog rešavanja spora u vezi sa odmaralištem u mestu Gradac pored Makarske.

Grad Kragujevac obratiće se uskoro nadležnim organima Hrvatske i pokušati da uđe u postupak mirnog rešavanja spora u vezi sa odmaralištem u mestu Gradac pored Makarske, rekao je danas gradski pravobranilac Branko Petronijević.

“Odluku o redosledu koraka koje ćemo preduzeti doneće Gradsko veće, a sledićemo i stav domaćih organa u vezi sa srpskim odmaralištima u Hrvatskoj”, rekao je Petronijević agenciji Beta navode i da će se Kragujevac najpre obratiti Ministarstvu državne imovine Hrvatske.

Po njegovim rečima, odmaralište u mestu Gradac će “kad-tad” biti vraćeno Kragujevcu koji je 50-tih godina prošlog veka kupio zemljište i sagradio nekoliko objekata u okviru odmarališta.

Petronijević je kazao da je odmaralište “oteto” 1991. godine a da je u vlasništvu Hrvatske od 1999. godine kada je zakonom predviđeno da imovina pripada toj državi do okončanja postupka sukcesije.

“Mi ćemo nadležnim organima Hrvatske najpre dostaviti svu dokumentaciju koja dokazuje da je odmaralište naše. Mogli bismo i da tužimo ali ćemo videti jer ti postupci vrlo dugo traju”, kazao je Petronijević.

On je dodao da je tokom prošlogodišnjeg obilaska odmarališta video da su objekti u tom kompleksu obnovljeni i u vrlo dobrom stanju kao i da je nekoliko njih u upotrebi, između ostalog i za potrebe lokalnog vrtića.

Izvor: ikragujevac.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *