Loading...

Efikasno upravljanje lokalnom javnom imovinom

Opština Topola realizovaće projekat pod nazivom „Efikasno upravljanje lokalnom javnom imovinom“ u okviru kojeg će se obaviti geodetsko snimanje podzemnih vodova i njihov upis u katastar nepokretnosti.

Ukupna vrednost projekta, koji se realizuje u okviru programa Evropske unije „Razmena pet“, je 206 hiljada evra.

Partneri su Razvojni biznis centar Кragujevac i opštine Topola, Rekovac i Lapovo koji su od Evropske unije za realizaciju ovog projekta dobili oko 165 hiljada evra.

Zahvaljujući projektu „Efikasno upravljanje lokalnom javnom imovinom“, opštine Topola i Rekovac unaprediće već uveden sistem za upravljanje lokalnom javnom imovinom, dok će opština Lapovo prvi put uvesti ovaj sistem.

Realizacijom projekta u Topoli i Rekovcu biće poboljšane, a u Lapovu uspostavljene organizacione i administrativne strukture i interne procedure za upravljanje imovinom

Takođe, biće omogućeno da se razviju informaciono komunikacioni kapaciteti i uspostavi, odnosno unapredi finansijska evidencija javne imovine.

Кao krajnji rezultat projekta, lokalna javna imovina biće popisana, evidentirana i registrovana kao javna svojina lokalnih samouprava.

U okviru projekta biće realizovan program obuke zaposlenih kako bi se dobili stručni kadrovi za upravljanje imovinom.

Кroz obuku će proći najmanje 20 opštinskih i službenika lokalnih javnih preduzeća.

Biće obezbeđena i instalirana savremena informatička oprema u svakoj opštini, kao i softver za efikasno upravljanje imovinom.

Za 500 nepokretnosti i 220 kilometara komunalne podzemne infrastrukture, tačnije podzemnih vodova, podaci će biti analizirani, obrađeni i uneti u bazu podataka.

To podrazumeva da će biti sprovedena geodetska istraživanja za određene prioritetne nepokretnosti i to 35 nadzemnih nepokretnosti i podzemne infrastrukture.

Takođe, biće pripremljena tehnička dokumentacija za legalizaciju planiranih nepokretnosti.

Izveštava novinarka RTК Zorica Savić Ranković.

28.01.2019 RTК

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *